БА проект на годината 2021

bg_bapy_award_2021.jpg

Наградата „Бизнес анализ проект на годината“ се превърна в традиция. Организира се за трети пореден път от Българската секция на Международния институт по бизнес анализ (IIBA) - IIBA България. Целта е, чрез нея да се оценят груповите или индивидуални постижения в областта на бизнес анализа и да се отличат онези експерти, които прилагат високи стандарти в своята професия.
В надпреварата участват проекти, включващи дейности в областта на бизнес анализа.
Наградата е отворена за всички професионалисти, които прилагат бизнес анализ практики в своята работа, независимо от формалното наименование на тяхната роля: бизнес анализатор, бизнес системен анализатор, системен анализатор, анализатор на данни, анализатор на процеси, бизнес архитект, архитект на решения, продуктов мениджър, product owner и други.

Всяка година IIBA България определя три основни критерия, по които ще се състезават проектите. За 2021-та година това бяха:

  • Колаборация: Как екипът, отговорен за БА взаимодейства с други заинтересовани страни (екипи, колеги, клиенти и др.) за постигане на стойност?
  • Роля на бизнес анализа: Как развихте и утвърдихте признаването на ролята на БА във вашата организация?
  • Иновация: Как ефективно приложихте съвременни иновативни БА методи в проекта?

Стремежът към непрекъснато професионално развитие и приносът към развитие на общността на бизнес анализаторите са допълнителни постоянни критерии за оценка.
Условия и формуляр за кандидатстване на български
Условия и формуляр за кандидатстване на английски

На специално събитие, което се състоя на 2-ри юни в конферентната зала на Сити Авеню, номинираните екипи представиха своите проекти:

bapy_2021_award_giving.jpg

След предварително проведени събеседвания с всеки от екипите, журито отсъди победителя за 2021 г.:
Екипът на Ментормейт с проект BA Establishment in TempWorks.

Големият победител, разбира се, отново е българската БА общност.

Проектите бяха оценени по критериите от жури, съставено от експерти с доказан професионален опит:

Kamen Boyanov Spassov
 
Nina Makaveeva
 
Peter Lefterov, CBAP